Nieuws

Brummen gaat tóch kerstbomen inzamelen: 'Geweldig dat de gemeente luistert'

Na de kerstdagen kun je je echte kerstboom toch inleveren bij de gemeente Brummen. Net als in voorgaande jaren krijgen inwoners in ruil voor een boom 50 cent. © Omroep Gelderland
BRUMMEN - Na de kerstdagen kun je je echte kerstboom toch inleveren bij de gemeente Brummen. Net als in voorgaande jaren krijgen inwoners in ruil voor een boom 50 cent.
De gemeente Brummen maakte vorige week bekend te stoppen met de inzamelingsactie, tot groot ongenoegen van inwoners. 'Het college stelt voor om, mede naar aanleiding van de reacties, de kerstbomeninzameling toch op eenzelfde wijze als voorgaande jaren te organiseren', schrijft de gemeente nu.

'Geweldig'

Op Facebook laten veel mensen weten blij te zijn met het terugdraaien van de plannen. 'Wat geweldig dat de gemeente luistert naar haar inwoners', schrijft een inwoonster. 'Goed bezig gemeente Brummen. Zullen vooral de kinderen erg blij mee zijn', laat iemand anders weten. 
Op woensdag 8 januari 2020, tussen 13.30 en 16.30 uur, kunnen inwoners hun kerstboom weer inleveren. Dit kan onder meer in Brummen bij het gemeentelijk afvaldepot aan de Arnhemsestraat en in Eerbeek bij het grasveld op de hoek Volmolenweg/Poelkampstraat. Elke ingezamelde boom levert 50 cent op. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!