Nieuws

Uitbreiding kippenstal in Zelhem voorlopig van de baan

De kippenstal aan de Michelstraat in Zelhem wordt voorlopig niet uitgebreid. Volgens de eigenaar heeft dat te maken met de stikstofproblematiek. Volgens hem zijn alle ingediende vergunningen waardeloos geworden. © Omroep Gelderland
ZELHEM - De kippenstal aan de Michelstraat in Zelhem wordt voorlopig niet uitgebreid. Volgens de eigenaar heeft dat te maken met de stikstofproblematiek. Volgens hem zijn alle ingediende vergunningen waardeloos geworden.
Omwonenden zijn blij. 'We hebben het nieuws van de wethouder gehoord en zijn positief', zegt buurtbewoner Ap van Lenning. 'We wachten af wat er nu gaat komen.' 
De buurt had al een advocaat in de arm genomen om de uitbreiding van het kippenbedrijf te voorkomen. De agrariër wil de oude stallen slopen, er nieuwe voor terugbouwen en er maximaal 138.500 vleeskuikens houden. Nu nog zitten er 109.000 kippen in de stallen. De eigenaar heeft met de gemeente Bronckhorst afgesproken dat er een nieuwe vergunning wordt ingediend als de regelgeving duidelijk is. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!