Petitie gestart voor Gelders Natura 2000-Gebieden

UDDEL - Volgens de 'Werkgroep Red Gelderland' is de Gelderse natuur van onschatbare waarde voor heel Nederland. Het bestuur van de provincie Gelderland mag van de werkgroep geen Natura 2000-gebieden opgeven, maar moet zich juist inspannen voor het behoud en de verbetering ervan.

De Gedeputeerde Staten worden via een petitie gevraagd om zich maximaal in te spannen voor het behoud van alle Natura 2000-gebieden in Gelderland. De petitie is dinsdag zo'n duizend keer ondertekend.

Het herstellen van Natura 2000-gebieden staat hoog op de agenda's vanwege de stikstofproblematiek, maar landelijk is de discussie ontstaan of we hele kleine Natura 2000 gebieden nog wel moeten gaan herstellen. In onder meer Noord- en Zuid-Holland hebben bestuursleden aangegeven dat er niets gaat veranderen aan de natuurgebieden in hun provincies. Tegen Omroep Gelderland zei gedeputeerde Peter Drenth onlangs dat er geen taboe rust op het verwijderen van het Natura 2000-label van Natuurgebieden.

In Gelderland hebben we drie van die gebieden die weliswaar heel klein van omvang zijn maar worden beschouwd als parels van de Nederlandse natuur: Stelkampsveld (Achterhoek), De Bruuk (bij Groesbeek) en Het Binnenveld (bij Ede). Alle drie zijn het zeer kwetsbare blauwgraslanden.

Zie ook: Provincie: 'Geen taboe op verwijderen Natura 2000-stempel'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Uddel Natuur Nieuws
Deel dit artikel: