Maud Hulshof is de nieuwe wethouder voor Wageningen

WAGENINGEN - Maud Hulshof is maandagavond 9 december geïnstalleerd als de nieuwe wethouder voor D66 in Wageningen. Hulshof gaat zich bezighouden met financiën, economie, participatie (werk & inkomen) en groen (natuur & landschap). Zij volgt Dennis Gudden op die sinds 2016 wethouder was. Maud Hulshof was raadslid en fractievoorzitter van D66 in de gemeente Wageningen.

'Het is een eer dat ik het stokje van Dennis Gudden mag overnemen. Dit wil ik doen door goed te blijven luisteren naar de gemeenteraad, de inwoners, bedrijven en organisaties in de stad en de medewerkers uit de ambtelijke organisatie. Daarbij houd ik van praktische oplossingen, waarbij we goed zullen letten op de financiën én de impact op de mensen, de stad en het klimaat. Tot slot zou ik graag zien dat we in Wageningen nog beter kijken naar wat mensen, bedrijven en organisaties nodig hebben. Minder regels, meer vertrouwen in mensen en meer maatwerk. Al met al voldoende uitdagingen om mij met hart en ziel in te willen zetten voor onze mooie stad', aldus Hulshof.

Een belangrijk onderwerp voor Hulshof is de uitvoering van het pakket aan ombuigingen (andere inzet van gelden), waar de gemeente voor staat. Daarnaast gaat ze zich bezighouden met de verschillende economische ontwikkelgebieden, zoals de Campus, Born Oost, het Agro Business & Science Park en het project Binnenstad. Ook de doorontwikkeling van het Groenbeleidsplan en de invulling van verschillende samenwerkingsverbanden in de regio staan op haar agenda. Zij gaat verder onder meer aan de slag met het onderzoek ‘Vertrouwen Werkt’.

Zie ook: