Nieuws

Rode Kruis Bloesemtocht ontvangt 120.000 dollar mediabudget van Google

De afgelopen weken heeft het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland zich ingespannen om voor de Rode Kruis Bloesemtocht een Google Ad Grants account aan te vragen, en met succes. Sinds 2 december 2019 mag de Stichting Rode Kruis Bloesemtocht gebruik maken van een mediabudget van $10.000 per maand ($120.000 op jaarbasis). Dit budget wordt ingezet voor AdWords campagnes ter bevordering van de zichtbaarheid en naamsbekendheid van de Bloesemtocht evenals het stimuleren van kaartverkoop. Dankzij de specialiteit van RBT Rivierenland op het gebied van online marketing is de Google Ad Grants activatie tot stand  gekomen.
GELDERMALSEN - De afgelopen weken heeft het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland zich ingespannen om voor de Rode Kruis Bloesemtocht een Google Ad Grants account aan te vragen, en met succes. Sinds 2 december 2019 mag de Stichting Rode Kruis Bloesemtocht gebruik maken van een mediabudget van $10.000 per maand ($120.000 op jaarbasis). Dit budget wordt ingezet voor AdWords campagnes ter bevordering van de zichtbaarheid en naamsbekendheid van de Bloesemtocht evenals het stimuleren van kaartverkoop. Dankzij de specialiteit van RBT Rivierenland op het gebied van online marketing is de Google Ad Grants activatie tot stand  gekomen.
Google Ad Grants is een non-profit versie van Google Ads (voorheen AdWords). Het kan gezien worden als een fonds waarbij Google goede doelen met een ANBI-status steunt met de mogelijkheid om AdWords campagnes te draaien. Dankzij de inzet van Google Ad Grants zijn non-profit organisaties zichtbaarder in de zoekmachine, wordt er gericht geadverteerd op de juiste doelgroepen en krijgen conversies een boost, waardoor het budget efficiënt wordt besteed.
Hans van Kranenburg (voorzitter van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht): “We zijn erg content met de hulp die RBT Rivierenland heeft geboden. Het stelt onze organisatie in staat om met het beschikbare mediabudget onder andere meer vrijwilligers te werven, nieuwe sponsoren aan ons te binden en meer online exposure te genereren.”
De Stichting Rode Kruis Bloesemtocht bestaat uit meer dan 500 vrijwilligers. In 2020 vindt alweer de 28e editie van de Rode Kruis Bloesemtocht plaats op 18 april.