College Scherpenzeel valt om mogelijke fusie met Barneveld

SCHERPENZEEL - Het college van Scherpenzeel is gevallen, nog voor dé vergadering van het jaar goed en wel is begonnen. ChristenUnie en ProScherpenzeel hebben hun wethouders teruggetrokken. Afgelopen week zeiden deze wethouders het vertrouwen op in de derde wethouder in dit college, Henny van Dijk van Gemeente Belangen Scherpenzeel (GBS).

Update: Meerderheid raad Scherpenzeel kiest voor zelfstandigheid; nieuw college staat klaar

Scherpenzeel praat maandagavond over zelfstandig blijven, of samengaan met Barneveld. Dat laatste zou goedkoper zijn, maar Scherpenzelers hechten enorm aan hun zelfstandigheid en voorzieningen. 

Om het gesprek over de toekomst niet te laten overschaduwen door de vertrouwensbreuk van eerder deze week, hebben ChristenUnie en ProScherpenzeel hun wethouders teruggetrokken. Daardoor zit enkel Van Dijk nog met de griffier achter de collegetafel. Achter haar zitten ruim 400 inwoners uit het dorp die geïnteresseerd zijn in de toekomst van hun dorp. 

De tekst gaat verder onder de foto:

Foto: Omroep Gelderland

De twee grootste partijen in de raad, GBS en SGP, hebben zich de afgelopen weken het meest voor zelfstandigheid uit te spreken, andere partijen zien ook (financiële) voordelen in een fusie. De provincie Gelderland heeft zich ook gemengd in de discussie. Zij ziet de gemeente in de toekomst samengaan met Barneveld. 

Zie ook: 

 

Deel dit artikel: