'Oude' Liemers Museum opent nog één keer deuren voor publiek

ZEVENAAR - Het Liemers Museum in Zevenaar is officieel al sinds 1 oktober gesloten, maar opent zaterdag nog één keer de deuren voor het publiek. Bezoekers krijgen dan ook een sneak preview van het nieuwe Liemers Museum.

Dit gebeurt in het kader van de Gelredag die Omroep Gelderland iedere week van 10.00 uur tot 12.00 uur organiseert.

De collectie van het Liemers Museum gaat na zaterdag in de verhuisdozen. Hal 12 van de voormalige sigarettenfabriek British American Tabacco (BAT) is het nieuwe onderkomen van het Liemers Museum.

Verschillende organisaties zijn nu al gevestigd in Hal 12, zoals de gemeente Zevenaar en de bibliotheek. Uiteindelijk moet Hal 12 de ontmoetingsplaats worden van sociale, culturele en educatieve initiatieven in de Liemers. In het voorjaar van 2020 moet ook het Liemers Museum in Hal 12 de deuren openen voor bezoekers.

Ridders van Gelre

Het Liemers Museum organiseert de extra openstelling in het oude gebouw en de sneak preview van de nieuwe locatie naar aanleiding van een uitzending die de Ridders van Gelre maandag maken over de Liemers. Hierin staat de unieke geschiedenis van de regio centraal.

Grote delen van de Liemers waren tot 200 jaar geleden onderdeel van de Kleefse enclaves en hoorden bij Duitsland. Deze geschiedenis laat diepe sporen na in de huidige cultuur van de Liemers. De vele schutterijen in de regio zijn daar een goed voorbeeld van.

Ridders van Gelre vertellen een verhaal van....de Liemers is maandag vanaf 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland en wordt ieder uur herhaald. De Gelredag in het Liemers Museum is zaterdag 14 december van 10.00 uur tot 12.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zevenaar Zevenaar Nieuws
Deel dit artikel: