Leen (82) stopt met goochelen, dus gaat ook zijn eigengemaakte poppentheater weg

OOSTERBEEK - Het theater is met de hand gemaakt en alle poppen hebben een naam. Maar na zo'n zeventig jaar stopt de 82-jarige Leen Willemsen met goochelen. Zijn eigengemaakte poppentheater gaat daarom ook weg.

In het programma Van Gelders Grijs ging presentator Jochem van Gelder langs bij Leen. 'Ik ga hem cadeau doen aan een zorginstelling', vertelt hij. 'Het houdt een keer op.' In zijn garage controleert Leen of alles compleet is.

De tekst gaat verder onder de video.

De carrière als goochelaar van Leen begon al vroeg. 'Ik was 12 jaar, toen zag ik in Arnhem een boekje over het leren van goochelen.' Het boekje kostte 85 cent. 'Dat was het begin.' Samen met zijn jeugdliefde Annie bouwde hij zijn carrière, onder de naam Leando's. Maar op een gegeven moment ging het niet meer.

Alzheimer

'Ik heb de kinderen gebeld en we hebben een afspraak gemaakt bij de dokter', vertelt Leen. 'Toen moest ze naar het ziekenhuis voor een scan. Dan hoor je geen leuk bericht: Alzheimer.' Vervolgens stopten ze abrupt met de optredens.

Later pakte Leen de draad weer op, ook al vond hij dat lastig. 'Maar ze zou absoluut hebben gewild dat ik door zou gaan.'

Bekijk hier de hele uitzending van Van Gelders Grijs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: