Stoeptegels A50 aan de kant, snelweg weer vrij

EPE - De A50 in de richting van Zwolle was maandagochtend urenlang dicht omdat de weg bij Epe bezaaid lag met tegels. Die waren afkomstig uit een geschaarde vrachtwagen. Rond 10.30 uur was de weg weer vrij voor verkeer.

Het ongeval gebeurde rond 05.30 uur. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd. Het verkeer kan er via de vluchtstrook nog langs, maar volgens de ANWB is de snelweg in noordelijke richting weg afgesloten. Omrijden kan via de A1 richting Amersfoort en de A28 richting Zwolle. Op de A1 bij Barneveld ontstond vervolgens wel een flinke file door omrijdend verkeer. 

De tekst gaat verder onder de video

Schade aan wegdek

Het opruimen van de stoeptegels op de A50 vroeg veel tijd, aangezien werkelijk de hele weg vol lag. Even na 10.30 uur was de weg weer begaanbaar, maar het asfalt heeft nog wel een reparatie nodig. Daarom mag het verkeer niet harder rijden dan 70 kilometer per uur. De reparatie staat voor komende nacht in de planning, aldus Rijkswaterstaat.

De ravage was groot op de A50

Foto: Stefan Verkerk/News Unitied

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Epe Epe Nieuws
Deel dit artikel: