Paardenverzorger Simmelink overspoeld met reacties: 'Het raakt me heel erg'

HARREVELD - Paardenverzorger Gerrit Simmelink is overspoeld met tientallen reacties na berichtgeving dat hij met zijn opvang moet verhuizen. Dat laat hij zondag weten aan Omroep Gelderland. De Stichting Paardenopvang Achterhoek in Harreveld heeft per 1 juni geen onderdak meer. De stichting moet op zoek naar een nieuwe plek voor de achttien mishandelde, verwaarloosde, getraumatiseerde paarden die ze opvangt.

'De reacties die ik krijg zijn hartverwarmend. Ik word daar heel erg emotioneel van', aldus Simmelink. Hij geeft aan dat heel veel mensen met hem mee denken en dat het hem echt een goed gevoel geeft om door te gaan.

Heel dankbaar

Gisteren vertelde Simmelink nog dat hij het emotioneel eigenlijk niet trekt. Hij heeft inmiddels ook verschillende reacties gekregen van mensen die de paarden onderdak zouden kunnen bieden. 'Daar ben ik echt heel dankbaar voor, alleen die zijn eigenlijk allemaal verder weg. Ik wil het liefst wel in de Achterhoek blijven'. 

De organisatie heeft per brief gehoord dat het contract niet wordt verlengd. Dus moet de stichting op zoek naar een nieuwe plek voor de achttien mishandelde, verwaarloosde, getraumatiseerde paarden die ze opvangt. 'Toen ik de brief las, was ik in shock', benadrukt Gerrit Simmelink, initiatiefnemer van de opvang. 'Daarna heb ik m'n emoties even op slot gezet.'

Ook helpen? 

Heeft u suggesties of een oplossing voor de Stichting Paardenopvang Achterhoek?  Reageer dan via de site van Gelderland Helpt.

Zie ook: 'Emotioneel trek ik het niet', getraumatiseerde paarden dreigen op straat te belanden

Kijk hier de eerdere reportage terug: 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!