De Zonnebloem zoekt vrijwilligers, maar Kor (83) gaat gewoon dóór

APELDOORN - Wie kent het niet: het cruiseschip van De Zonnebloem. Vrijwilligers bezorgen mensen met een lichamelijke handicap een leuke dag op het water. Een van die vrijwilligers is Kor Nauta. De Doetinchemmer is inmiddels maar liefst 83 jaar, maar zet door. Nieuwe vrijwilligers zijn namelijk maar lastig te vinden, ook in onze provincie.

'Ik doe het met veel plezier', zegt Kor als hij helemaal in Deventer een mevrouw ophaalt die slecht ter been is. 'Na het overlijden van mijn vrouw zocht in een zinvolle besteding van mijn vrije tijd. En die heb ik met De Zonnebloem gevonden.'

Nuran Florissen is vooral blij dat ze dankzij Kor toch op pad kan. Kor brengt haar met een rolstoelauto naar haar bestemming. 'Ik kan niet met de trein en bus. Deze mogelijkheid is er gelukkig wel', zegt Nuran als ze met Kor op pad gaat.

De tekst gaat verder onder de video.

Vergrijzing bij vrijwilligers

De Zonnebloem stelt verspreid over het land rolstoelauto's ter beschikking. Kor: 'Die kunnen mensen huren, en dan rijd ik.' Met zijn 83 jaar - volgende week blaast hij zelfs 84 kaarsjes uit - is hij niet meer de jongste, maar dat houdt hem niet tegen. Toch slaat de vergrijzing toe, erkent Kor. 

Op Nationale Vrijwilligersdag beaamt De Zonnebloem dat nieuwe vrijwilligers hard nodig zijn. 'Ook in Gelderland', zegt Ina ter Wijlen van De Zonnebloem. 'Veel vrijwilligers werken al dertig, veertig of zelfs vijftig jaar voor ons. We zien graag nieuwe vrijwilligers, en dan vooral jonge mensen. En in Gelderland hebben we ook nog behoefte aan nieuwe mensen in het bestuur.'

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: