Gerrit (64) zou overvallers zo weer snackbar uit jagen, ondanks gebroken oogkas

ARNHEM - Het waren akelige seconden, woensdagavond bij Diner 66 aan de Kroonse Wal in Arnhem. Enkele minuten voor sluitingstijd kwamen twee mannen de snackbar binnen met een groot mes bij zich. Gerrit Nathans, vader van eigenaar Ronald, joeg de twee de deur uit. Maar buiten kwam hij ten val en schopte één van de overvallers hem hard in het gezicht.

Een dag later zit Gerrit er opvallend monter bij aan de keukentafel. De plek waar hij in zijn gezicht werd getrapt is dik, rood en ziet er lelijk uit. Zijn oogkas is op twee plaatsen gebroken. 'Echt pijnlijk is het niet, maar het irriteert wel. Dat is het, eigenlijk. Waar ik wel heel blij mee ben, is dat mijn oog niet beschadigd is', zegt de 64-jarige Gerrit.

Heftige bewakingsbeelden

De bewakingsbeelden zien er heftig uit. Ze duren nog geen tien seconden, maar spreken voor zich. De laffe trap in Gerrits gezicht is het enige wat de twee overvallers bereikt hebben met hun heftige aanval. De vader van de eigenaar peinsde er niet over hen de inhoud van de kassa te geven. 'Dat kwam niet eens in me op.'

Bekijk hier het interview (let op: hefige beelden). De tekst gaat daaronder verder.

Wijzend naar zijn oog: 'Dit is natuurlijk geen geld waard. Maar als we allemaal het geld meegeven, wordt het nog veel erger. Een beetje verweer is ook niet verkeerd, hoor', zegt Gerrit. De politie is nog op zoek naar de twee mannen die Diner 66 overvielen. Donderdag deden agenten uitgebreid sporenonderzoek en hoorden ze getuigen. 

Zie ook: Heftige beelden: snackbarmedewerker in gezicht geschopt bij gewapende overval

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: