Camping doet aangifte na zoveelste brand: 'Er is een grens overschreden'

KERKDRIEL - Eigenaar EuroParcs van camping Maaszicht in Kerkdriel doet aangifte na een nieuwe brand, dit keer in hun receptie. Er komen tevens extra patrouilles door beveiligers, bovenop het cameratoezicht dat eerder al werd ingevoerd. 'Ook voor ons is er een grens overschreden', reageert de campingeigenaar vrijdag.

De avond ervoor brak er voor de zoveelste keer een brand uit op de probleemcamping, nadat er woensdag ook al brand had gewoed. Het nieuws van de recente brand valt de campingeigenaar naar eigen zeggen zwaar. 'EuroParcs is geschrokken en bezorgd, óók omdat dit niet de eerste keer is.'

Zie ook: Weer is het raak op camping Maaszicht: chalet in de brand

Het bedrijf nam de camping eerder dit jaar over en zet in op een luxer concept. Daarom moeten alle chalets voor het einde van dit jaar zijn verdwenen.

Schrijnende gevallen

Volgens Europarcs verloopt de overgang met bestaande huurders 'voor 99 procent in goede harmonie'. De 'schrijnende gevallen' op de camping krijgen extra aandacht, stelt het bedrijf. 'Op dit moment wordt er met de gemeente gekeken naar passende oplossingen voor deze mensen.'

De gemeente bevestigt actief met hulpverleners naar oplossingen te zoeken voor mensen die bijvoorbeeld in de bijstand zitten en nergens anders heen kunnen. 'Het is duidelijk dat het niet meer fijn is om daar te zijn. Bewoners met een zorgtaak proberen we zo snel mogelijk te helpen met een verhuizing', klinkt het.

Zie ook: 'Deze camping staat slecht bekend', extra beveiliging na reeks branden in Kerkdriel

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Maasdriel Kerkdriel Nieuws
Deel dit artikel: