Nieuws

Arnhemse bomen gekapt, vooruitlopend op raadsbesluit

De gekapte bomen aan de Leidenweg
Aan de Arnhemse Leidenweg moeten 71 levensloopbestendige woningen komen. Daarover spreekt de gemeenteraad volgende week voor het eerst. Maar nu blijken de bomen in dat gebied deze week al te zijn gekapt. 'Wel erg voortvarend', geeft de gemeente toe. © Gerrie Elfrink
ARNHEM - Aan de Arnhemse Leidenweg moeten 71 levensloopbestendige woningen komen. Daarover spreekt de gemeenteraad volgende week voor het eerst. Maar nu blijken de bomen in dat gebied deze week al te zijn gekapt. 'Wel erg voortvarend', geeft de gemeente toe.
De SP maakte melding van de situatie. 'Deze grote berg houtsnippers waren deze week nog bomen. Die zijn allemaal gekapt', zegt fractievoorzitter Gerrie Elfrink. Hij wil opheldering van wethouder Cathelijne Bouwkamp.

'Dat was zorgvuldiger geweest'

'De bestemming moet wonen worden. Vooruitlopend daarop zijn de bomen gekapt', laat Bouwkamp via haar woordvoerder weten. 'Inderdaad wel erg voortvarend.' Want had daarvoor het besluit van de gemeenteraad niet afgewacht moeten worden? 'Dat was wel zorgvuldiger geweest', erkent de wethouder.
Bouwkamp benadrukt dat er ook bomen en groen in het gebied terugkomen. Ook laat zij weten dat het niet gaat om monumentale bomen of bomen die beschermd worden vanuit het bestemmingsplan.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.