Veiligheid in 't geding? Putten wil brandweerwagen niet kwijt

PUTTEN - De tankautospuit van de brandweer moet blijven. Dat vindt de voltallige gemeenteraad van Putten. De burgemeester moet zorgen dat beide wagens die er nu zijn, behouden blijven. De veiligheidsregio wil er namelijk eentje wegnemen.

De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG), waaronder ook Putten valt, komt met een nieuw zogenoemd 'dekkings- en spreidingsplan'. En daarin is nog maar ruimte voor één in plaats van twee tankautospuiten in Putten.

Als de burgemeester de wagen niet kan behouden, dan zal hij tegen het plan van de veiligheidsregio stemmen. Putten vreest voor de veiligheid van haar inwoners als de brandweerauto verdwijnt. Hij wordt namelijk ook ingezet voor het bestrijden van bosbranden.

Daarnaast is de auto drie jaar oud, en dus vindt de raad het zonde om hem nu al weg te doen. Dat leidt tot een 'onverantwoorde afschrijving'. Bovendien zou het leiden tot demotivatie van brandweervrijwilligers, als er minder materieel beschikbaar is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: