Oosting wil Vitesse wel aanvallend en agressief laten voetballen: 'Ik verwacht maximale inzet'

ARNHEM - De eerste contouren van het 'nieuwe' Vitesse waren van de week al te zien op de training. Joseph Oosting, de interim-trainer van Vitesse, wil aanvallend en initiatiefrijk gaan voetballen. Vrijdag stapte de Drent voldaan van het kletsnatte trainingsveld op Papendal.

'Ik heb het gevoel dat het hartstikke goed is gegaan deze week. Ik heb er ook van genoten.' En dat viel wel te zien, de trainer zat overal strak bovenop. 'Het was vooral genieten omdat ik met topspelers werk die er alles voor over hebben om maximaal te presteren, ze streven naar perfectie. Dat hoort ook bij mij. Maar ik zit er graag bovenop hoor, zo ben ik namelijk als mens en als trainer. Ik geef 100 procent en verwacht van iedereen kwaliteit. Van de spelers en van mezelf.'

Tekst gaat verder na de video:

En dat heeft Riechedly Bazoer wel gemerkt deze week. Hij kreeg onder uit de zak toen hij op een riskante plek balverlies leed. 'Ja, hij zit er kort op. En het hoort er dan wel bij dat ik dat te horen krijg', stelt de middenvelder die wel even moest wennen aan de nieuwe trainer. 'Hij heeft zijn eigen speelwijze en daar hebben we goed op getraind. Wat zijn speelwijze is? Het is toch een Nederlandse trainer, dat is anders dan bij een Russische coach. Een Nederlandse coach wil altijd aanvallend en verzorgd spelen, dat ligt ons wel. Het is ook een speelwijze die mij meer ligt, ik houd wel van aanvallend voetbal, positiespel en vanuit daar kansen creëren.'

'Veel zin in'

En met die inzet moet Feyenoord zondag het eerste slachtoffer zijn van Vitesse. Na vijf nederlagen op rij moet er nu een reactie komen onder de nieuwe trainer. 'Tegen Feyenoord beginnen, dat is toch mooi. Ik heb daar heel veel zin in, het is toch een topclub met een goed elftal', zo vertelt Oosting. 

'Initiatiefrijk voetballen'

'Hoe ik ga spelen? Met 11 man. Nee, we gaan spelen zoals ik training geef. Ik verwacht dat ze maximale inzet tonen en initiatiefrijk voetballen. Ik wil ook het verdedigende blok wat 'hoger' zetten, maar we moeten goed verdedigen en agressief zijn.' Daarmee geeft de kersverse trainer aan dat hij het anders gaat doen dan Leonid Slutskiy, die vaak verdedigend speelde en lange ballen hanteerde. Oosting wil terug naar de basis, aanvallen en geconcentreerd spelen. 'En waar het kan, hoog druk zetten. We moeten voetballen waar het kan.'

Riechedly Bazoer verwacht dan ook dat dit voetbal effect gaat hebben. 'Ik verwacht een reactie vanuit de ploeg, we gaan er alles aan doen om een winstpartij binnen te halen. We moeten als ploeg laten zien dat we er staan'.

En in die ploeg zijn ook wat wijzigingen nodig ten opzichte van de afgelopen weken, vindt de 47-jarige Oosting. De trainer wilde er vrijdag nog niet te veel over uitwijken wie zijn positie verliest, maar duidelijk is dat Honda zijn plek kwijt is aan Navarone Foor. Hij vormt samen met Bazoer en Bero het middenveld. Daardoor lijkt het er ook op dat de Emmenaar teruggaat naar een 4-3-3 systeem. Dat zal betekenen dat Dicko voorin een plek op rechts krijgt. Normaal gesproken zou Keisuke Honda daar dan terecht kunnen, maar Oosting kiest dus voor de huurling van Hull. 

Vermoedelijke opstelling: Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Bero, Bazoer, Foor; Dicko, Matavz en Linssen.

Zie ook: Joseph Oosting laat zich direct gelden op training Vitesse

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: