Topvoetballers veilen gesigneerde shirts voor aardbeving Molukken

ELST - Molukse topspelers van De Graafschap, Vitesse, NEC en Ajax doneren allemaal een gesigneerd clubshirt voor een veiling in Overbetuwe om geld op te halen voor de aardbeving die Ambon trof. Het initiatief om geld op te halen voor slachtoffers komt vanuit de gemeenteraad, in samenwerking met de lokale Molukse gemeenschap.

Fractievoorzitters van D66, PvdA en Burgerbelangen Overbetuwe werken op eigen initiatief samen met Molukkers om geld in te zamelen voor slachtoffers van de aardbeving. Daarvoor lanceerden zij de website Overbetuwe4Ambon

Het eiland Ambon werd in september getroffen door een aardbeving waarbij 41 doden vielen. Inmiddels zijn 170.000 eilandbewoners dakloos.

Zie ook: Voetballen en koken voor de Molukken: raad organiseert zelf inzamelingsacties

Simon Tahamata

In januari organiseert de werkgroep een veiling. Met hulp van Molukse topvoetballers heeft de groep nu al speciale sportspullen bij elkaar weten sprokkelen. 'De eerste veilingitems zijn al binnen: een shirt en voetbal, gesigneerd door het hele team van De Graafschap. Daarnaast kunnen mensen ook bieden op twee zitplaatsen in De Vijverberg in Doetinchem', vertelt Roel Eefting, fractievoorzitter van D66. De voetbalspullen zijn persoonlijk overhandigd door de Molukse speler Jordy Tutuarima.

Binnen twee weken krijgen de organisatoren van de veiling ook nog een gesigneerd shirt van Vitesse, overhandigd door Navarone Foor en speler Jeffrey Leiwakabessy levert een tenue van NEC. Daarnaast komt er een Ajax shirt, een donatie van voormalig voetballer Simon Tahamata, die ook meerdere malen in het Nederlandse elftal speelde.

Kerstdonaties

Naast de veiling staan er nog een aantal andere acties op de planning. Zo wordt er een benefietdiner met Molukse specialiteiten georganiseerd en stellen de initiatiefnemers een Moluks-Overbetuws kookboek samen. Daarnaast gaan opbrengsten van de kerstviering van basisschool De Wegwijzer in Elst naar Ambon en kunnen mensen in februari, voor een bijdrage, meedoen met een Molukse pubquiz.

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Meer over dit onderwerp:
De Belofte De Belofte - Live nieuws Nieuws
Deel dit artikel: