Niemand minder dan de koning opende het nieuwe Unilever-gebouw in Wageningen

WAGENINGEN - Koning Willem-Alexander heeft vrijdag in Wageningen het nieuwe Global Foods Innovation Centre van Unilever geopend. In dit gebouw gaan honderden mensen werken aan nieuwe producten van Unilever.

Ketchup met minder suiker, mayonaise zonder ei, een hamburger zonder vlees of een bouillonblokje met minder zout: het zijn stuk voor stuk producten die vanaf nu in Wageningen bedacht en getest worden. Het bedrijf wilde graag naar Wageningen verhuizen, om zo dichter bij andere grote voedselbedrijven te zitten en de Wageningen Universiteit. 

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Aan de opening door koning-Willem Alexander gingen gesprekken vooraf tussen grote spelers in het vakgebied. WUR-voorzitter Louise Fresco sprak met de ceo van Unilever en de secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken over 'innovation ecosystems.' Oftewel: hoe verhouden de overheid, universiteiten en grote bedrijven zich tot elkaar bij innovaties, wie heeft daarin welke rol en hoe kunnen deze onderdelen elkaar verder helpen?

Voorafgaand aan de opening voerde een groep studenten actie tegen de komst van Unilever. De demonstranten zijn leden van Extinction Rebellion en vinden dat de belangen van een bedrijf als Unilever en die van onderzoekers te veel uit elkaar liggen om zo dicht naast elkaar samen te werken.

Zie ook: Studenten demonstreren bij opening Unilever in Wageningen

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: