Lachgasgebruiker slingert door Ede en filmt eigen achtervolging

EDE - Een 23-jarige man is woensdagavond aangehouden in Ede nadat hij al rijdend lachgas gebruikte. De bestuurder veroorzaakte gevaarlijke situaties en besloot ook nog zijn achtervolging met zijn telefoon te filmen.

De politie kreeg rond 21.20 uur een melding binnen dat een man voor gevaarlijke situaties zou zorgen in het verkeer. De man zou bijna een aanrijding hebben veroorzaakt en al rijdend ballonnen met lachgas inhaleren.

Al gauw kregen de agenten de man in het vizier en gaven hem een stopteken. De man reageerde hier niet op en besloot al rijdend nog twee ballonnen te gebruiken.  

Achtervolging gefilmd

De bestuurder reed van de Oude-Bennekomseweg naar het Zuidplein over de stoep. Via een fietsenstalling reed hij door naar de Doctor Hartogsweg.

Ondertussen pakte de man zijn telefoon en begon zijn eigen achtervolging te filmen. Toen de agenten naast zijn auto stopten, inhaleerde hij twee nieuwe ballonnen om meteen weer weg te rijden.

Ruit intikken

Een blokkade van andere agenten die ook op de melding waren afgekomen hield de man ook niet tegen. Nadat agenten de man even verderop sommeerden de portieren te openen, had hij alweer een nieuwe ballon in zijn handen. De politie heeft de ruit moeten intikken omdat de man niet reageerde op de agenten. De agenten vonden 22 gebruikte ballonnen in de auto. 

De man is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. De politie zegt vaker gevaarlijke situaties in het verkeer tegen te komen door het gebruik van lachgas. Hoewel niet verboden, kan het inhaleren van lachgas dezelfde effecten hebben als alcohol. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Ede Nieuws
Deel dit artikel: