Horecaplein Doetinchem overgedragen aan familie Hendrixen

DOETINCHEM - De gemeente Doetinchem droeg woensdagmiddag het Joop Sarsplein over aan de familie Hendrixen. Het horecaplein aan de Grutstraat is vernoemd naar de wijlen Doetinchemmer, die daar vlak voor zijn overlijden nog zijn goedkeuring aan heeft gegeven.

'Twee dagen voordat hij stierf hebben wij hem dat nog kunnen vragen', zegt eigenaar en initiatiefnemer Walter Hendrixen. 'Hij was zeer vereerd en zei volmondig ja.' Wethouder Ingrid Lambregts, die de oplevering deed aan de familie Hendrixen, vond het een mooi gebaar om het plein naar Sars te vernoemen. 'Als er een Doetinchemmer betrokken was bij de binnenstad, dan heb je het over Joop Sars.' De realisatie van het plein heeft ruim zes ton gekost. 'Je hebt niet zomaar een pand verwijderd en inrichtingen gerealiseerd met zoveel mooie verwijzingen naar het verleden van deze plek', aldus Lambregts.

Voordat het plein daadwerkelijk klaar is voor de zomermaanden, moet er nog het nodige gebeuren. 'Het wordt aangekleed met veel groen', zegt eigenaar Rick Hendrixen. 'De terrasstoelen en lampen moeten er nog komen, dus het wordt wel wat voller.' De realisatie van het plein liep eerder al vertraging op, doordat onderdelen niet op tijd geleverd konden worden. De familie Hendrixen hoopt het plein begin april te openen. Rick Hendrixen: 'We willen we de hele maand dan feestelijk voortzetten.'

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem REGIO8 Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: