Nieuws

Zoekactie naar smokkelwaar in gevangenis Zutphen

In de penitentiaire inrichting in Zutphen is een grote zoekactie gaande naar smokkelwaar. Dat heeft een woordvoerster van het ministerie van Justitie en Veiligheid donderdag gezegd. © ANP
ZUTPHEN - In de penitentiaire inrichting in Zutphen is een grote zoekactie gaande naar smokkelwaar. Dat heeft een woordvoerster van het ministerie van Justitie en Veiligheid donderdag gezegd.
De zoekactie is in de ochtend begonnen. Het is niet bekend hoe lang die duurt. 'Ga er maar vanuit dat de gevangenis ondersteboven wordt gekeerd', aldus de woordvoerster.
Medewerkers van de Dienst Vervoer & Ondersteuning, onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen, voeren de operatie uit. Zij zijn gespecialiseerd in dit soort werk. Gezocht wordt naar allerlei soorten smokkelwaar, zoals drugs en telefoons. In strijd tegen dit soort smokkelwaar vindt dit soort zoekacties steeds vaker plaats, aldus de woordvoerster.    
De gevangenis in Zutphen, PI Achterhoek, heeft plek voor 204 gedetineerden.
Mogelijk zorgt de zoekactie ervoor dat een verdachte uit de gevangenis niet kan verschijnen in een rechtszaak in Zwolle. De woordvoerster zoekt uit of het een met het ander te maken heeft.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!