Nieuws

Tanker vaart tegen spoorbrug bij Zaltbommel, verkeer weer vrijgegeven

Een schip op de Waal is in de nacht van woensdag op donderdag bij Zaltbommel tegen een pijler van een spoorbrug gevaren. Het treinverkeer lag daardoor stil en de snelweg A2 zat urenlang dicht, maar is inmiddels weer open. Er zijn geen gewonden gevallen. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
ZALTBOMMEL - Een schip op de Waal is in de nacht van woensdag op donderdag bij Zaltbommel tegen een pijler van een spoorbrug gevaren. Het treinverkeer lag daardoor stil en de snelweg A2 zat urenlang dicht, maar is inmiddels weer open. Er zijn geen gewonden gevallen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Tanker vaart tegen spoorbrug bij Zaltbommel, verkeer weer vrijgegeven
De aanvaring vond rond 01.30 uur plaats. Het schip raakte daardoor in de problemen, laat een woordvoerster van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid weten.

Geen lekkage

Door de dichte mist is het moeilijk inschatten hoe groot de schade precies is. Wel is volgens de woordvoerster duidelijk dat de tanker geen lekkage heeft. De hulpdiensten zijn bezig om de vloeistof uit de tanker over te pompen naar een ander schip.
De snelwegbrug lijkt volgens de woordvoerster niet geraakt. Wel lag de tanker in de buurt van die brug tot na het middaguur stil. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!