SKB schort bezoekjes 'vrienden' en Winterswijkse raad aan ziekenhuis op

WINTERSWIJK - De directie van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk heeft bezoekjes van zowel de Stichting vrienden van het SKB als de gemeenteraad van Winterswijk opgeschort. Reden is de ontstane commotie rond het ziekenhuis.

De directie is bang dat de inhoud van beide gesprekken gedomineerd gaat worden door het voorgenomen besluit van het overkoepelende Santiz-bestuur om de kinderafdeling en de verloskunde op termijn naar het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem te verhuizen. Daarom zijn de afspraken vooralsnog van de agenda gehaald.

Beweegtuin

De Stichting vrienden van het SKB, die het ziekenhuis bijstaat met onder meer donaties, zou volgende week donderdag een beweegtuin openen in het ziekenhuis, maar dat gebeurt nu op een later ogenblik. 

'De onrust is dermate hevig dat een feestelijke opening door deze onrust naar de achtergrond verschuift in de ogen van het ziekenhuis', zo liet voorzitter Hendrik Jan Mensink van de 'vrienden' woensdagavond weten. 'Wij als stichting betreuren deze beslissing zeer, aangezien het verschuiven van de opening geen recht doet aan de inzet van alle betrokkenen. Daarbij zal de onrust rondom ons ziekenhuis pas verdwijnen als het bestuur van Santiz zich duidelijk uitspreekt voor het voortbestaan van een volwaardig SKB.'

De Winterswijkse gemeenteraad zou volgende week dinsdag worden bijgepraat over de toekomst van het SKB en de wijze waarop het ziekenhuis aantrekkelijk blijft voor toekomstig personeel. Ook die afspraak is afgezegd door de directie en voorlopig opgeschort.

Motie Achterhoek Raad

Overigens heeft de gemeenteraad van Winterswijk woensdagavond besloten om komende maandagavond, tijdens de Achterhoek Raad in Ulft, met een gezamenlijke motie te komen om 'conform het fusiebesluit van Santiz twee volwaardige ziekenhuizen in de Achterhoek overeind te houden, inclusief intensive care, spoedeisende hulp en verloskunde/kinderafdeling, met zorg dichtbij voor de regio', aldus burgemeester Joris Bengevoord. 

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!