Snelweg A12 bij Arnhem vanavond deels dicht door werkzaamheden

ARNHEM - Rijkswaterstaat begint woensdagavond aan voorbereidende werkzaamheden aan de IJsselbruggen in Arnhem. Hierdoor gaat de A12 tussen Arnhem en Westervoort dicht. Verkeer kan nog wel omrijden via knooppunt Velperbroek. De komende tijd zijn er 's avonds en 's nachts vaker werkzaamheden.

Rijkswaterstaat wil de twee bruggen renoveren. Dat vraagt alvast om voorbereidende werkzaamheden. Zo wordt de vangrail aangepast, komt er plaatselijk nieuw asfalt en wordt er nieuwe markering aangebracht. Zo kan verkeer straks veilig van de ene naar de andere brug worden geleid.

Wegwerkers voeren de klus 's avonds en 's nachts uit, als er minder verkeer is. Woensdag beginnen de werkzaamheden om 21.00 uur, en ze duren tot donderdag 05.00 uur. 

Volgens Rijkswaterstaat veroorzaakt het beperkte verkeershinder. Doorgaand verkeer over de A12 richting Duitsland kan namelijk omrijden via knooppunt Velperbroek en de parallelbaan.

Op 9, 10, 11 en 12 december wordt er ook 's avonds en 's nachts aan de weg gewerkt. Na de renovatie moeten de bruggen er weer 30 jaar tegenaan kunnen. 

Zie ook: Nog maar 90 kilometer per uur op bruggen A12

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: