Weer vuurwerkvrije zones in Doetinchem

DOETINCHEM - Doetinchem stelt net als vorig jaar vuurwerkvrije zones in voor de jaarwisseling. Daarnaast vraagt de gemeente aandacht voor carbidschieten en ontmoedigt ze het oplaten van wensballonnen om het nieuwe jaar in te luiden.

'Rond de jaarwisseling gaan koppels van gemeente en politie samen op pad om te controleren of er veilig gebruik wordt gemaakt van vuurwerk', zo laat de gemeente weten. 'Ook bezoeken zij locaties waar de zones van kracht zijn.' De vuurwerkvrije zones bevinden zich in een straal van vijftig meter rond ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingstehuizen, kerken, begraafplaatsen, kinderboerderijen, kinderspeelplaatsen, dierenasiels, diverse parken en locaties voor vluchtelingenopvang. Ook is het niet toegestaan om vuurwerk af te steken in het stadscentrum en bij winkelcentra.

Carbidschieten is alleen toegestaan buiten de bebouwde kom, tussen 10.00 uur op 31 december en 02.00 uur op 1 januari. Aanvullende eisen zijn onder meer dat een bus maximaal veertig liter inhoud mag hebben en dat er een afstand van minimaal honderd meter tot woningen moet zijn. Daarnaast ontmoedigt de gemeente het oplaten van wensballonnen. 'Hiermee willen we vervuiling van de natuur en dierenleed, veroorzaakt door ballonnen, verminderen', aldus de gemeente. 'Er geldt echter geen verbod.'

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doetinchem REGIO8 Doetinchem Nieuws
Deel dit artikel: