Nieuws

Vitens neemt maatregelen om meer lekkages in Ede te voorkomen

Vitens is begin deze maand begonnen met het verbeteren van het leidingnet in Ede, waardoor de kans op lekkages afneemt. © ingestuurd door publiek
EDE - Vitens is begin deze maand begonnen met het verbeteren van het leidingnet in Ede, waardoor de kans op lekkages afneemt.
Het waterleidingbedrijf doet dit na drie leidingbreuken binnen twee weken in de gemeente Ede. Op zaterdag 16 november was er een leidingbreuk in de Edese wijk Maandereng. Delen van Ede, Lunteren en Bennekom zaten op maandag 11 november een tijd zonder water na een breuk in de Keesomstraat. Een week daarvoor, op zondag 3 november brak een waterleiding op de Hofbeeklaan. 
Daarop heeft Vitens het leidingnet in dit deel van Ede grondig onderzocht. Daarbij bleek dat de druk in het leidingnet stabieler kan. Om hiervoor te zorgen worden afsluiters vervangen en geplaatst, een leiding verlegd, een wegkruising gemaakt en wordt de aansluiting van het winkelcentrum aangepast. 
Het is de bedoeling dat de werkzaamheden voor de kerstperiode zijn afgerond.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!