Veel belangstelling voor app die Overbetuwenaren uit de bijstand moet helpen

ELST - De gemeente Overbetuwe lanceerde in november een mobiele app om burgers in de bijstand aan een baan te helpen. Inmiddels hebben meer dan 150 van de ongeveer 700 bijstandsgerechtigden de applicatie in gebruik.

De gratis app ‘Overbetuwe Werkt’ helpt mensen in de bijstand een baan te vinden via het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland. Ook onbetaalde banen zoals vrijwilligerswerk en werkervaringsplekken zijn opgenomen in de vacaturelijst. 

Contact met begeleider

‘We hebben een groot bestand van mensen in de bijstand’, vertelt een gemeentewoordvoerder. ‘Dat bestaat uit mensen die makkelijk aan het werk kunnen, maar ook uit mensen die er wat meer hulp bij nodig hebben.’ Iedereen krijgt via de app een persoonlijk begeleider, die kijkt welke functie het beste bij de gebruiker past.

De app is al 150 keer gedownload op een bestand van zevenhonderd mensen. 'Dat is veel', weet de woordvoerder. 'Vooral omdat de app is bedoeld voor werkzoekenden die zelfstandig aan de slag kunnen. Niet alle bijstandsgerechtigden kunnen dat.'

Ook andere gemeenten

Ook andere Gelderse gemeenten nemen soortgelijke apps in gebruik. Zo is er voor inwoners van Doesburg volgend jaar een vergelijkbare app en konden Rhedenaren al een tijdje geleden aan de slag met 'Rheden Werkt'.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.