'Flink aanpoten' voor hulpsinterklazen op pakjesavond

APELDOORN - Drie weken geleden kwam hij aan in Apeldoorn en al die tijd werd er toegewerkt naar pakjesavond. Het is zover voor Sinterklaas. Dat betekent deze donderdag topdrukte. Vanuit verschillende Gelderse plekken gaan diverse hulpsinterklazen op pad om het ene huisbezoek na het andere te verzorgen.

De dagplanning voor vijf december is minutieus uitgewerkt voor de hulpsinterklazen en zwarte pieten. Zo legde deze Sinterklaas in Zupthen acht huisbezoeken af in één avond:

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

André de Heij van Sinterklaasverhuur Apeldoorn ziet het elk jaar drukker worden. 'Het is een bomvol schema, we hebben het hartstikke druk.' De dagplanning is minutieus uitgewerkt. In de omgeving van Apeldoorn brengen ze meerdere huisbezoeken. 'Dan zijn we een half uurtje binnen en rijden we door naar het volgende huis.'

Geen overuren meer

Voorheen draaiden ze ook in de ochtend overuren. Met schoolbezoekjes, maar dat zit er dit jaar niet in. 'Nee, de scholen hier in Apeldoorn willen allemaal roetveegpieten en die leveren we niet. Wij hebben de keuze gemaakt om door te gaan met zwarte pieten. Dat is wat mensen thuis willen hebben. De vraag naar de traditionele zwarte piet is gewoon ontzettend groot', legt André uit.

'Kijk, het voelt hier toch een beetje als een groot dorp, iedereen kent elkaar, dat maakt het een stuk lastiger als je met roetveegpieten op pad zou gaan.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: