Alphense familie strijdt voor rechter tegen weghalen woonwagens

ALPHEN - De Alphense familie Reuvers eiste woensdag in een kort geding dat het weghalen van twee woonwagens op het kamp in Alphen aan de Maas ongedaan wordt gemaakt. De gemeente West Maas en Waal, waaronder Alphen valt, liet de wagens eind november verwijderen omdat die er illegaal zouden staan.

Op het kamp aan de Wamelseweg is plaats voor vier woonwagens, maar er stonden er drie te veel. De drie wagens werden bewoond door de kinderen van het ook op het kamp wonende echtpaar Reuvers. Twee wagens zijn in opdracht van de gemeente weggehaald.

'Gemeente is onterecht gaan handhaven'

Volgens advocaat Melissa Berkvens-Van Wijk biedt de gemeente geen passende woonruimte aan de familie. 'We zijn nu zo'n drie jaar aan het procederen en er is nog geen passende oplossing voor de situatie. Het wordt eigenlijk nog erger. Woonwagens die er al jaren staan, moesten ineens worden verwijderd.'

De advocaat vindt dat de gemeente onterecht is gaan handhaven, want de kinderen zeggen nooit gehoord te hebben dat ze weg moesten. De gemeente stelt dat zij mag handhaven ondanks lopende procedures.

'Bewoners niet in de winter op straat zetten'

'Duidelijk is in ieder geval dat de bewoners van de woonwagens dakloos worden. En dan te bedenken dat een van de bewoners een zoontje van vijf maanden heeft en we in de wintermaanden zitten', aldus de raadsvrouw van de familie.

De kinderen van de familie zitten nu samen in één woonwagen zonder officiële stroomtoevoer. Net beheerder Liander heeft de elektriciteit afgesloten omdat er op het kamp op meerdere punten illegaal stroom werd afgetapt.  

De gemeente dreigt ook binnenkort nog een wagen te verwijderen. De advocaat stelt dat de Huisvestingswet daar op humane gronden een stokje voor steekt. 'Als er al overgegaan dient te worden tot ontruiming, dan na de feestdagen en na de winter, op z'n vroegst in maart 2020.'

De rechter doet vrijdag uitspraak.

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente West Maas en Waal Alphen Nieuws
Deel dit artikel: