Provinciale belangstelling stationsomgeving Nunspeet

NUNSPEET - Opnieuw was er belangstelling van de Provinciale Staten voor de stationsomgeving van Nunspeet. Op uitnodiging van wethouder Marije Storteboom en de VVD-fractie was ditmaal VVD-Statenlid Koos de Looff richting Nunspeet getogen om zich te laten informeren over de plannen met betrekking tot de ontwikkeling van het stationsgebied en het aansluitende transferiumterrein.

De plannen die voor deze omgeving op tafel liggen zijn ingrijpend voor de gemeente Nunspeet. Het is daarom belangrijk dat er een breed draagvlak gecreëerd wordt om het ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. De provincie is daarin een belangrijke partner.

Zien is geloven

Dat was in dit geval ook van toepassing, want bij het op gang komen van de avondspits werd gelijk duidelijk welke chaotische verkeerssituaties er in de stationsomgeving ontstaan met vaststaand verkeer tot op de Nijverheidsweg en soms zelfs tot op het viaduct over de A28. De boodschap van het verbeteren van de verkeersveiligheid en de unieke mogelijkheden welke Nunspeet biedt als poort naar de Veluwe zijn goed overgekomen. Dat met de komst van de diverse Statenleden niet direct de geldkraan open gaat is logisch ,maar het draagt wel bij aan een stuk bewustwording zodra het onderwerp op de provinciale agenda komt.

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet RTV Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: