Vrouw ziet paddenstoelen groeien in huis, maar krijgt geen nieuwe huurwoning

ARNHEM - Een vrouw uit Hoevelaken heeft geen recht op een nieuw huurhuis van De Alliantie. Haar huidige woning zou onbewoonbaar zijn, maar dat komt niet door nalatigheid van de woningbouwvereniging. Dat oordeelde de rechtbank in Arnhem dinsdag.

De vrouw heeft al jaren bonje met De Alliantie over de woning in Hoevelaken, die met zoveel gebreken zou kampen dat die volgens haar onbewoonbaar is. Ook zouden zij en haar kinderen gezondheidsproblemen hebben gekregen door vocht en dampen uit de kruipruimte, die met purschuim is geïsoleerd.

Niet genoeg ventilatie

Er is volgens de huurster ook sprake van schimmelgroei en er zouden zelfs paddenstoelen in huis groeien. Ze vertrok een jaar geleden al uit de woning, maar betaalde tot voor kort nog wel huur.

Via een kort geding eiste ze dat De Alliantie haar een andere woning aanbiedt. Volgens de rechter blijkt uit verschillende onderzoeksrapporten echter niet dat de woning onbewoonbaar is of dat er gebreken zijn die door woningcorporatie moeten worden opgelost. Wel zou er onvoldoende geventileerd zijn.

Verder wijst de rechter erop dat De Alliantie werkzaamheden uit had willen voeren, maar dat niet kon omdat de vrouw een procedure bij de huurcommissie is gestart.

Klachtenregen

De woningbouwvereniging hoopte op haar beurt het huis op te kunnen eisen, omdat de vrouw al twee maanden geen huur heeft betaald. Ook zou ze de verhuurder bestoken met klachten en schakelde ze de pers en het ministerie in om haar gelijk te halen. Dat is volgens de rechter echter te weinig om de vrouw te dwingen haar woning op te laten geven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: