Jongerencentrum Willemeen blijft alsnog behouden

ARNHEM - Het Arnhemse cultureel centrum Willemeen blijft alsnog in zijn huidige vorm behouden. De plannen die door de huidige opdrachtnemer Rijnstad werden ingediend zijn dinsdagmiddag door het stadsbestuur goedgekeurd. Daarmee komt er voorlopig een einde aan de onzekere periode voor de betrokken vrijwilligers.

Begin dit jaar maakte de gemeente bekend geen vertrouwen te hebben in de plannen van Rijnstad. Het college wilde de subsidie voor het culturele deel en de programmering elders onderbrengen. Rijnstad zou wel verantwoordelijk blijven voor het jongerenwerk.

Dat leidde tot onrust en protesten. Een petitie werd duizenden keren getekend. Vrijwilligers kwamen met spandoeken naar het gemeentehuis en spraken hun zorgen uit.

'Waar jongeren een plek vinden'

'Het is een plek waar jongeren die niet passen binnen de mainstream een plek vinden. Bij een andere organisatie zullen veel vrijwilligers stoppen. Ik ben bang dat het dan een ander soort mensen aantrekt', liet de 15-jarige Senna toen ten overstaan van een volle raadszaal weten.

De gemeenteraad besloot vervolgens dat Rijnstad opnieuw de kans moest krijgen om een plan in te dienen. Dat is nu dus alsnog goedgekeurd.

'Actie loont'

'Actie loont', laat SP-raadslid Sarah Dobbe weten. 'Ongelooflijk knap wat deze jongeren hebben gedaan.' Ook fractievoorzitter Eric Greving (PvdA) is enthousiast. Volgens hem zijn alle betrokken partijen tevreden. 'Belangrijk dat deze synergie behouden blijft voor een hele grote groep jongeren die daar veel plezier en steun aan beleven.'

'Met het plan dat er nu ligt gaat Willemeen een bredere groep jongeren bereiken dan dat tot nu toe het geval was', stelt wethouder Hans de Vroome. 'De vrijwilligers hebben de afgelopen tijd ook overtuigend laten zien dat zij dat kunnen.'

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
Deel dit artikel: