Nijmeegse verenigingen verliezen inkomsten door wegvallen oud papier

NIJMEGEN - Nijmeegse verenigingen die geld mislopen door het wegvallen van oudpapierinzameling krijgen hiervoor komend jaar nog maar 50% terug van de gederfde inkomsten. Dit jaar is dat nog 100%

Door een tekort aan chauffeurs voor de avonduren en het weekend is afvalverwerker DAR dit jaar overgegaan naar inzameling overdag met eigen beladers. Want tijdens die uren kunnen verenigingen geen vrijwilligers leveren. Dat betekent dat er minder routes overblijven waar vrijwilligers van verenigingen zelf nog oud papier kunnen ophalen, dus minder geld voor de verenigingskas.

Overgebleven routes verdeeld

De DAR heeft de routes waar ze zelf oud papier ophaalt evenwichtig verdeeld over de zes gemeenten in het werkgebied: Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen. Voor Nijmegen betekent dit dat nog 66 van de voorheen 143 routes over zijn, die zijn verdeeld over de 43 verenigingen in Nijmegen.

Begrip

Wethouder Bert Velthuis heeft de verenigingen ingelicht over deze nieuwe werkwijze. 'Hoewel het geen positieve boodschap was, was er begrip voor de problematiek en draagvlak voor de voorgestane herverdeling van routes over de 43 verenigingen en de compensatieregeling '

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: