Enkele duizenden euro's weg na diefstal pinpas

APELDOORN - Opmerkelijke bewakingsbeelden uit Apeldoorn. Een vrouw wordt na het boodschappen doen op weg naar een parkeerplaats bestolen door twee dames. Het slachtoffer raakt daardoor enkele duizenden euro’s kwijt.

De diefstal is op vrijdag 12 juli, iets voor het middaguur. Het slachtoffer rekent de boodschappen af bij de kassa. Ze weet niet dat iemand van een afstandje meekijkt. De vrouw verlaat de winkel, twee anderen lopen hun slachtoffer achterna.

Bekijk de beelden. De tekst gaat verder onder de video.

Zelfs een passant heeft de diefstal niet in de gaten. Een paar minuten na de diefstal staan beide dievegges bij een geldautomaat en halen heel veel geld van de rekening van de vrouw. Die is ook nog eens haar mobiele telefoon kwijt.

Het slachtoffer is sindsdien zeer oplettend bij het boodschappen doen. De eerste keer was ze erg angstig en keek ze telkens om zich heen.

Signalement van de dievegges

Verdachte 1 is een lichtgetinte vrouw. Ze droeg die dag een roze sjaal, een crèmekleurig shirt en een zwarte trainingsbroek van het merk Adidas met de kenmerkende drie witte strepen. Verder had de vrouw een bruinkleurige schoudertas bij zich.

De tweede verdachte is ook lichtgetint en ze droeg die dag een hoofddoek. Verder een leren jasje, een blauwe spijkerbroek en donkere schoenen.

Heb je een idee met wie we hier te maken hebben? Waarschuw dan de politie op 0800-6070. Het zaaknummer bij deze diefstal is 2019310358.

Je mag ook Meld Misdaad Anoniem waarschuwen op 0800-7000 of dit onlineformulier invullen op politie.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: