Kind dumpt ziek en verwaarloosd konijn: 'Bizar, zo ga je niet met huisdieren om'

DEIL - Een kind heeft maandagavond in Deil een konijn gedumpt. Dat schrijft de Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel. De hangoor was ziek en verwaarloosd en werd volgens een getuige door een kind uit een auto gezet.

Medewerkers van de stichting vinden het zeer opmerkelijk dat een kind het konijn achterliet in de kou. 'Bizar dat kinderen blijkbaar opgevoed worden met het idee dat het juist is om zo met je huisdier om te gaan; het kind zelf het beestje op straat laten zetten en achterlaten.'

De getuige die zijn hond aan het uitlaten was, zag het gebeuren en schakelde hulp in. 'Gelukkig, want als het konijn niet gezien was, had deze nog weken buiten in de kou kunnen lijden en creperen totdat hij was overleden', schrijft de stichting.

Ziek en verwaarloosd

Het dier bleek ernstig ziek en verwaarloosd. De hangoor lijdt aan syfilis en had last van doorgegroeide tanden en nagels. 'Het is te belachelijk voor woorden hoe sommige mensen met dieren omgaan. Dit konijn had er nooit zo slecht aan toe mogen zijn', benadrukt de stichting.

De Stichting Dierenhulp Dierenambulance Tiel komt graag in contact met mensen die weten van wie het konijn was.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente West Betuwe Nieuws
Deel dit artikel: