Maximumsnelheid in maart naar 100 kilometer per uur

ARNHEM - De maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen gaat vrijwel zeker in maart overdag overal omlaag naar 100 kilometer per uur. De snelheidsverlaging geldt dus ook op Gelderse snelwegen waar nu nog een hogere snelheid is toegestaan.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Verkeer laat de Tweede Kamer maandag weten dat de borden voor de nieuwe maximumsnelheid waarschijnlijk tussen 12 en 16 maart langs de snelwegen komen te staan. Daarna is harder rijden dan 100 kilometer per uur overdag nergens meer toegestaan.

Alternatieve data voor het plaatsen van de borden zijn tussen 26 en 30 maart. 'De datum van de werkzaamheden en dus ook de inwerkingtreding van de nieuwe maximumsnelheden zal tijdig vooraf worden gecommuniceerd', aldus Van Nieuwenhuizen. 'Dat geldt ook voor een eventueel uitstel door weersomstandigheden.'

Maatregel tegen stikstof

Den Haag kiest voor 100 kilometer per uur om de verspreiding van stikstof terug te schroeven. Het wegverkeer is een belangrijke veroorzaker van die schadelijke stof. De regering neemt een reeks spoedmaatregelen na de uitspraak van de Raad van State dat het Nederlandse stikstofbeleid niet genoeg bescherming biedt aan natuurgebieden.

In de nacht nog wel 130

De nieuwe maximumsnelheid geldt alleen overdag. Waar nu overdag een maximumsnelheid van 130 geldt, mag rijden met die snelheid straks alleen nog 19.00 en 06.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: