Nieuws

Honderden kilo's illegaal vuurwerk onderschept bij Deest: 'Als er één gaat, gaat alles'

Het vuurwerk zat in een busje. Archief
De politie heeft afgelopen weekeinde een flinke partij illegaal vuurwerk in beslag genomen bij Deest. Het ging in totaal om 705 kilo. Een 37-jarige inwoner van Landgraaf en een 24-jarige inwoner van Heerlen zijn opgepakt. © Politie
AFFERDEN - De politie heeft afgelopen weekeinde een flinke partij illegaal vuurwerk in beslag genomen bij Deest. Het ging in totaal om 705 kilo. Een 37-jarige inwoner van Landgraaf en een 24-jarige inwoner van Heerlen zijn opgepakt.
De politie ontdekte het vuurwerk bij een controle van de bestelbus van de twee op de N322 bij Deest, in de buurt van Druten. Toen agenten de deuren van het busje openden, zagen zij het vuurwerk.

Massa-explosief

Het professioneel vuurwerk bestond onder meer uit een groot aantal mortierbommen en zat verpakt in 25 dozen. De politie spreekt van een massa-explosief. 'Als er één gaat, gaat alles', aldus een woordvoerder.
Een gespecialiseerd bedrijf voerde het vuurwerk af naar een veilige plek. De twee verdachten worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besluit of de twee langer vast blijven zitten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!