Hof buigt zich over gewelddadige ontvoering Nunspeet

DOORNSPIJK - Het gerechtshof in Arnhem buigt zich dinsdag en woensdag over het hoger beroep in de ontvoeringszaak van een Doornspijkse zakenman. Twee mannen uit Tilburg en Breda worden ervan verdacht het toen 53-jarige slachtoffer in december 2016 te hebben gegijzeld en ontvoerd in Nunspeet.

Een 39-jarige vrouw uit Oss wordt verdacht van medeplichtigheid. De rechtbank sprak de verdachten vorig jaar vrij, omdat volgens de rechters niet kon worden vastgesteld dat zij bij de ontvoering en/of gijzeling betrokken zijn geweest.

Bekijk de video (tekst gaat verder onder de video)

Ontvoering gefilmd

Het slachtoffer werd drie jaar geleden ontvoerd door gemaskerde personen die zich voordeden als leden van een arrestatieteam. Aanleiding zou een hoogoplopende ruzie op de drugsmarkt zijn.

De ontvoering kreeg veel aandacht omdat werd gefilmd hoe het toen 53-jarige slachtoffer in Nunspeet was klemgereden en door gemaskerde mannen uit zijn Mercedes werd gehaald. De vastgebonden zakenman werd urenlang vastgehouden en mishandeld.

Afpersing

De ontvoerders zouden het slachtoffer naar een loods hebben gebracht en daar hebben gedreigd hem in brand te steken. Later werd hij geblinddoekt in de buurt van het Noord-Brabantse Drunen vrijgelaten.

Na ruim zes weken zouden de verdachten geprobeerd hebben het slachtoffer en zijn zakenpartner af te persen via brieven. Daarin werd opgedragen om drugs onder de marktwaarde te verkopen en een bedrag van 10 miljoen euro te betalen.

De politie arresteerde in totaal zeven verdachten uit het Rotterdamse en Brabantse woonwagenmilieu. De rechtbank veroordeelde geen enkele verdachte voor de gijzeling. 

Zie ook:

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Elburg Nieuws
Deel dit artikel: