Nieuws

178 bomen worden gekapt langs N315 bij Neede, als het aan de provincie ligt

De provincie wil 178 bomen kappen aan de Haaksbergseweg in Neede en heeft daarvoor een kapvergunning aangevraagd bij de gemeente Berkelland. De kap is nodig om de Haaksbergseweg (N315) te verbreden. © Pixabay
NEEDE - De provincie wil 178 bomen kappen aan de Haaksbergseweg in Neede en heeft daarvoor een kapvergunning aangevraagd bij de gemeente Berkelland. De kap is nodig om de Haaksbergseweg (N315) te verbreden.
De bomen staan te dicht op de nieuwe weg. Bovendien tasten de werkzaamheden de wortels van de bomen aan. 
De Haaksbergseweg moet door de verbreding veiliger worden en een betere doorstroming krijgen. Er komt ook een aansluiting met de Achterste Russchemorsdijk en bij Rietmolen wordt een rotonde aangelegd.
In 2017 werden aan de Haaksbergseweg binnen de bebouwde kom van Neede ook al 72 bomen gekapt in verband met verbreding van de weg.

Kap onvermijdelijk

Volgens de provincie is ook deze kap onvermijdelijk. Bovendien worden er 221 nieuwe bomen voor teruggeplaatst. Eerder ging de provincie er nog vanuit dat er 192 bomen gekapt zouden moeten worden, maar dat zijn er uiteindelijk dus 178.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!