Hans (68) is beroepsverzamelaar: 'Ik koop niets en ik verkoop niets'

VELDDRIEL - Dat Hans Rijkers uit Velddriel een verzameldrift heeft, is niet te verbergen. 'Niks kopen en niets verkopen' is zijn motto. Op zijn erf kan je alles vinden wat je misschien ooit nodig hebt.

Autootjes, weegschalen, typemachines en zelfs bushalteborden. Hans verzamelt het en heeft het op zijn erf liggen. In het programma Van Gelders Grijs gaat presentator Jochem van Gelder op bezoek bij hem.

De tekst gaat verder onder de video.

Kopen en verkopen doet hij niet. 'Die woorden staan niet in mijn woordenboek', zegt hij. Hans verzamelt al jaren, maar toen zijn huwelijk na vijfentwintig jaar plotseling strandde, ging hij nog meer verzamelen. 'Op een gegeven moment heb je nergens meer zin in, dan ben je bezig als afleiding.'

Het is absoluut geen troep vindt hij. 'Ik ben zelfs bezig met opruimen', zegt hij lachend. Hij wil graag iets bewaren voor het nageslacht, maar daar denken zijn kinderen anders over. 'Die zeggen: als je straks dood bent bestellen we een container en gooien we alles weg.'

Bekijk hier de hele uitzending van Van Gelders Grijs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: