Nieuws

'We kregen ze niet geteld', record aantal deelnemers midwinterhoornwandeling

RUURLO - Ze waren door alle toegangskaarten heen. Toch bleven er mensen komen. De midwinterhoornwandeling in Ruurlo kende zondag een record aantal deelnemers.
Bekijk de video, De tekst gaat daaronder verder.
'We kregen ze niet meer geteld', record aantal deelnemers midwinterhoornwandeling
Om tien uur is het al behoorlijk druk bij de start van de wandeling. En een half uur later is er nergens meer een parkeerplaats te vinden. Pendelbusjes worden ingezet. In het kassahokje zijn ze dan al door de toegangskaarten heen. Mede door het mooie weer kent de traditionele wandeling een record aantal deelnemers. Ze hebben niet eens tijd gehad iedereen te tellen. Maar het moeten er meer dan 1300 zijn geweest. Een absoluut record.

Kramp in de kaken

Er zijn tochten uitgezet tussen de vijf en zestien kilometer. Onderweg staan telkens groepjes midwinterhoornblazers, zodat je eigenlijk overal het geluid wel hoort. Een lichte mist geeft extra sfeer tijdens de wandeling. De midwinterhoornblazers doen hun best, maar zo aan het begin van het seizoen laten de mondspieren het toch af en toe wat afweten.
Vandaag is immers de eerste dag van de advent: traditioneel de aftrap van het midwinterhoornseizoen dat duurt tot Driekoningen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!