Na Slutskiy ook andere Russen weg bij Vitesse

ARNHEM - In het spoor van trainer Leonid Slutskiy vertrekken ook assistent-trainers Oleg Yarovinskiy, Vasily Berezutskiy en Alexey Berezutskiy bij Vitesse. Dat laat de Arnhemse club zaterdag weten.

Leonid Slutskiy maakte vrijdag meteen na de wedstrijd tegen sc Heerenveen zijn vertrek bij Vitesse bekend, na de vijfde nederlaag op rij. Nu vertrekken dus ook de drie andere Russen die de afgelopen jaren het spel van de club bepaalden. Zij kwamen eerder in het kielzog van Slutskiy naar Vitesse. De Rus Valery Oyf blijft wel eigenaar van club.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Zie ook: Opstappen Slutskiy maakt ruimte voor echt voetbal en Edward Sturing

'Hij ging door het vuur'

Over het vertrek van Slutskiy zegt technisch directeur Mo Allach: 'Leonid heeft alles gegeven voor Vitesse. Hij ging door het vuur voor onze club en het team. Daarom betreur ik het ten zeerste dat hij de situatie niet heeft kunnen kantelen. Ik respecteer zijn beslissing en wens hem veel succes in zijn verdere carrière.'

Fantastische tijd in Arnhem

Slutskiy laat weten er alles aan gedaan te hebben om het tij te keren: 'Maar helaas moet ik concluderen dat het mij niet lukt. Op dat moment moet je denken aan de club en de supporters. Daarom kan ik niet anders dan deze beslissing nemen. De club heeft iemand anders nodig die de zaak weer op de rit kan krijgen. Het was een fantastische tijd in Arnhem, maar ook dit hoort bij het voetbal.'

Beraad over nieuwe staf

De club beraadt zich naar eigen zeggen de komende dagen op de invulling van een nieuwe staf. Oer-Vitessenaar Edward Sturing lijkt de aangewezen opvolger van Leonid Slutskiy als trainer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: