Geen wiskunde of taal, maar vuurwerkles in de klas

BRAKEL - Brandjes en 65.000 euro aan schade. Vorig jaar was het een paar weken voor de jaarwisseling al onrustig in de gemeente Zaltbommel. De gemeente wil dit jaar het tij keren met een vuurwerkplan. Gesprekken tussen jeugdwerkers en kinderen zijn onderdeel van dit plan.

Met kinderen uit groep acht hebben twee jongens van Buurtzorg Jong het over groepsdruk. Jongerenwerker Cris de Groot: 'De intentie is te kijken wat kinderen en jongeren doen met oud en nieuw.'

De jongerenwerkers kennen al veel kinderen en jongeren in de dorpen. Ze hopen dat kinderen daarom eerlijk zijn. 'Je probeert een klik te krijgen met de jeugd, tegen ons vertellen ze makkelijker dan tegen een juf.'

Bekijk hieronder wat de kinderen over vuurwerk in het dorp te zeggen hebben. De tekst gaat daaronder verder.

Een oud en nieuw 'zonder gezeik'

In groep acht is het spannend en verleidelijk mee te doen met 'vuurwerkplannetjes'. De jongerenwerkers willen voorkomen dat kinderen vallen voor de verleiding.

Maar de echte problemen liggen bij jongeren. En daarom gaat Buurtzorg Jong half december langs op middelbare scholen. Dat doen zij samen met brandweer, politie en BOA's. De gesprekken moeten ervoor zorgen dat jongeren zich bewuster zijn van de schade die ze aanrichten.

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zaltbommel Nieuws
Deel dit artikel: