Nieuws

'Schaamteloze' oplichting, broers moeten de cel in

Twee broers van 58 en 53 jaar uit Arnhem en Huissen zijn vrijdag veroordeeld voor diefstal en oplichting. De oudste van de twee moet een jaar de cel in, de jongste staat zes maanden gevangenisstraf te wachten. © Omroep Gelderland
HUISSEN - Twee broers van 58 en 53 jaar uit Arnhem en Huissen zijn vrijdag veroordeeld voor diefstal en oplichting. De oudste van de twee moet een jaar de cel in, de jongste staat zes maanden gevangenisstraf te wachten.
De 58-jarige Arnhemmer wist 10.000 euro te ontvreemden bij een 89-jarige vrouw door zich voor te doen als politieagent. Het slachtoffer vertrouwde hem en liet de man binnen. Nadat hij haar woning verliet kwam ze erachter dat het geld weg was.
Een soortgelijke truc haalde hij uit bij een 86-jarige vrouw door zich voor te doen als iemand van de inbraakpreventie. Bij haar wist hij een kluis met 8.000 euro mee te nemen. De rechtbank spreekt van 'schaamteloze' diefstal van kwetsbare ouderen.
De man moet 10.450 en 1.360 euro aan schadevergoedingen aan de slachtoffers betalen.

16.000 euro kwijt

Zijn 53-jarige broertje is veroordeeld voor het samen plegen van oplichting door een babbeltruc. Dat deed hij volgens de rechter vermoedelijk met twee anderen, maar het is onduidelijk wie dat zijn.
De mannen deden zich voor als politiemedewerkers en liet een slachtoffer geld pinnen. Ze zeiden het geld te willen controleren maar in werkelijkheid werd het gestolen. Het slachtoffer raakte op die manier 16.000 euro kwijt. 
Deze man moet een half jaar de cel in. Bovendien moet de 16.000 euro terugbetaald worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!