Nieuws

Hopboer legt uit hoe het kweken van hop werkt

In de zoektocht naar de Beste Bok van het Oosten wordt ook gezocht naar ingrediënten. Reinier Hogenelst uit Zieuwent is hopboer en legt uit wat er zo belangrijk aan is. © Pixabay
ZIEUWENT - In de zoektocht naar de Beste Bok van het Oosten wordt ook gezocht naar ingrediënten. Reinier Hogenelst uit Zieuwent is hopboer en legt uit wat er zo belangrijk aan is.
De presentatoren van het Omroep Gelderland-programma Beste Bok van het Oosten gaan zelf hun bokbiertje brouwen. Lisanne Halleriet gaat langs bij de hopbier. 'Uiteindelijk gebruik je het belletje wat er aan zit. Die plukken we er handmatig één voor één af', legt hij uit. 'September is de oogstmaand, maar ook de rest van het jaar kunnen we brouwen. Dat is het voordeel dat het in de diepvries ligt.'

Veel thuisbrouwers

Wanneer je hop invriest is het nog zeker twee jaar houdbaar. Veel thuisbrouwers komen het halen. 'We hebben vorig jaar drie vrieskisten vol, nu zijn er twee helemaal leeg. De hobbybrouwers weten ons steeds meer te vinden.'
Waarom hop een belangrijk ingrediënt voor bier is - Beste Bok van het Oosten
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!