FIOD is miljoenenfraude Arnhemse webshop op het spoor

ARNHEM - De fiscale opsporingsdienst (FIOD) heeft deze week twee bedrijfspanden en drie woningen in de omgeving van Arnhem doorzocht wegens btw-fraude. Ook een woning in de buurt van Hengelo kreeg bezoek. Met de fraude zou minimaal 2,5 miljoen euro zijn gemoeid. De FIOD heeft meerdere verdachten op het oog.

De verdachten runden een webshop en zouden goederen uit China hebben ingevoerd en daarbij ten onrechte gebruik hebben gemaakt van de zogenoemde verleggingsregeling. Bij deze regel wordt de btw niet bij de invoer van goederen betaald, maar bij de maand- of kwartaalaangifte.

De verdachten zouden de verschuldigde btw echter slechts gedeeltelijk hebben aangegeven. Ook vermoedt de FIOD dat ze deden alsof goederen weer werden geëxporteerd, waardoor geen btw zou hoeven worden betaald.

Concurrentievervalsing

De webshop is inmiddels offline. Volgens de FIOD worden er steeds meer goederen en diensten online verkocht. Vaak komen die uit het buitenland. Door btw en invoerrechten te ontduiken, kunnen fraudeurs producten goedkoper aanbieden dan bedrijven die wel belasting betalen. 'Dit is concurrentievervalsing', aldus de FIOD.
 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: