Nieuws

Pim Verbeek, oud-trainer van De Graafschap, overleden

Pim Verbeek.
Oud-voetbaltrainer Pim Verbeek is op 63-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Sparta Rotterdam. Verbeek was sinds begin dit jaar bestuurslid van de voetbalclub, waar hij ook in de jeugd speelde. Hij coachte in Gelderland De Graafschap en FC Wageningen. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Oud-voetbaltrainer Pim Verbeek is op 63-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Sparta Rotterdam. Verbeek was sinds begin dit jaar bestuurslid van de voetbalclub, waar hij ook in de jeugd speelde. Hij coachte in Gelderland De Graafschap en FC Wageningen.
Verbeek werd al vroeg afgekeurd en koos daarna voor het trainersvak. De Graafschap leidde hij tussen 1987 en 1989. FC Wageningen coachte hij in het seizoen 1991/1992.
Als bondscoach had hij Zuid-Korea, Australië en Oman onder zijn hoede. Als hoofdtrainer van het voetbalelftal van Australië volgde Verbeek Guus Hiddink op die bij de Russische voetbalbond ging werken. Onder Hiddink was hij assistent-bondscoach van Zuid-Korea.
Verbeek plaatste zich met Australië voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Begin dit jaar eindigde zijn dienstverband bij de voetbalbond van Oman en keerde hij terug op Het Kasteel van Sparta.
Verbeek was enige tijd ziek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!