De kiosk van 'tante Mien' op de Veluwe verdwijnt

BEEKBERGEN - De nostalgische kiosk van 'tante Mien' bij transferium Het Leesten bij Ugchelen verdwijnt. Eerder werd het parkeerterrein van het transferium al opgeknapt en vergroot. In het voorjaar wordt een nieuw centrum geopend waar ook ruimte is voor horeca.

De kiosk is al tientallen jaren een begrip op de Veluwe. De uitbater, Ivo Kamphorst, begon dertig jaar geleden bij de kiosk met een vakantiebaantje. 'Tante Mien, de oma van mijn vroegere compagnon, is begonnen in de jaren vijftig met een verkoopkar', vertelt hij in het programma Onze Veluwe.

De tekst gaat verder onder de video.

De uitbreiding van de parkeerplaats heeft grote gevolgen voor de kiosk. 'Straks is de kiosk niet meer. Dan gaan we van kiosk naar bospaviljoen.' Samen met Staatsbosbeheer wordt er een nieuw gebouw gerealiseerd. Naast horeca komt er ook een informatiecentrum van de natuurorganisatie.

Veel bezoekers zijn blij met de komst van het nieuwe bospaviljoen. Maar er zijn ook negatieve geluiden. 'Wat ik hoor is: het is zo nostalgisch en de kiosk en deze plek zijn zo klein. Straks is het niet meer gezellig. Mijn antwoord is dan: als u wegblijft, wordt het inderdaad niet gezellig.'

Bekijk hier de hele uitzending van Onze Veluwe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: