Steeds meer wandelknooppunten te vinden op de Veluwe

HOENDERLOO - De Veluwe wordt langzaam gevuld met duizenden wandelknooppunten. In mei dit jaar werd de eerste paal van het eerste knooppunt de grond ingeslagen. Het gebied wordt nu aangesloten op het landelijke knooppuntennetwerk.

Het hele netwerk aan wandelroutes en de bijbehorende knooppunten moet duizenden kilometers lang worden. 'Dit doen we voor de toeristen, die we naar de Veluwe willen halen', vertelt Marcel Westdijk van het Routebureau Veluwe in het programma Onze Veluwe.

De tekst gaat verder onder de video.

Het heeft even geduurd voordat het knooppuntennetwerk er kwam. 'De Veluwe is een heel mooi gebied, maar ook een lastig gebied omdat je met veel partijen te maken hebt', zegt Westdijk. Hij heeft het over de diverse gemeenten, maar ook over terreinorganisaties als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. 'Allemaal hebben ze hun eigen belangen. Het heeft heel lang geduurd voordat ze allemaal op één lijn zaten.'

De wandelknooppunten zijn een extra voorziening voor de toeristen. 'Ondernemers willen graag dat er meer komen, maar de natuurorganisaties echter niet direct. Die hebben liever dat die naar ontvangstlocaties gaan.'

Bekijk hier de hele uitzending van Onze Veluwe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: