Nieuws

Dit is de vangst van de grote politieactie in Arnhem

ARNHEM - Bij de grote actie op een bedrijventerrein heeft het interventieteam van Arnhem onder meer chemicaliën aangetroffen die worden gebruikt bij de productie van drugs. Ook stuitte het team in Het Broek op 200 kilo onveraccijnsde waterpijptabak, een grote hoeveelheid lachgas, een gestolen auto en gestolen auto-onderdelen en illegale erectiepillen.
De actie leidde dinsdagavond tot een aanhouding van een verdachte. In zijn woning in Arnhem-Zuid werden eveneens goederen gevonden die vermoedelijk bedoeld zijn om drugs te produceren. 
De Belastingdienst vorderde bij de actie een openstaand bedrag van 53.000 euro. Het interventieteam is nog bezig met diverse onderzoeken, meldt de gemeente Arnhem woensdag.
De actie van onder meer de politie, douane en gemeente geldt als 'vuist tegen de onderwereld'. 'De georganiseerde criminaliteit probeert de bovenwereld mee te sleuren met fout geld, intimidaties, chantage en bedreigingen', stelt burgemeester Ahmed Marcouch. 
De actie in Het Broek is volgens Marcouch de eerste in een reeks die volgt in Arnhem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!